фейсбук група – как да я изтрием.

Искате ли е да изтриете вашата фейсбук група? Свържете се с мен за въпроси. Групите могат да бъдат ценен актив за вашия бизнес маркетинг, но те не винаги работят по начина, по който сте планирали.

Ако имате много последователи, те могат да отнемат прекалено много време. Освен ако не допринасят за вашата конкретна бизнес цел, е трудно просто да ги поддържаме. В този пост ще разгледаме как да изтриете фейсбук група, както и някои алтернативи за на изтриването.

Ако сте 100% сигурни, че искате да изтриете групата си превъртете надолу до точка 4.

1. Променете Брандирането и името ина групата си.
Променете името на групата.
  • Кликнете върху трите точки под снимката на корицата.
  • Изберете “Редактиране на настройки за групата” от падащото меню.

Фейсбук група

Редактирайте груповите настройки, за да промените името на фейсбук групата си..

  • Въведете новото име на групата до “Име на групата”

Име на група

Добавете Брандинг към ковър снимката.
Ковър снимката има размер1640px на 859px. Използвайте icoconvert или предпочитания от вас инструмент за графично оформяне, за да създадете кусомизирана ковър снимка за Facebook групата, тя може да включва вашето лого, и текст / линк.

Свържете групата с вашата Фейсбук страница. Свързването с ваша страница  ви позволява да публикувате, харесвате и коментирате като вашата страница във Фейсбук групата си.

За да свържете групата си със ваша страницата във Фейсбук:

  • Кликнете върху трите точки под снимката на корицата.
  • Изберете “Редактиране на настройките за групата” от падащото меню.
  • Под “Свързани страници” кликнете върху “Свържете Ваша Страница”

Свържете Страница

Кликнете върху “Свържи” срещу страницата, която искате да свържете.

Свържи Страница

2. Назначете нови администратори на фейсбук група

Приятелствата се формират в групи, Членовете правят истински връзки се подкрепят взаимно. Изтриването на групата и унищожаването на тези връзки може да завърши с наранени чувства и да навреди на репутацията ви.

Вместо да изтривате, предложете групата си на нови администратори. Потърсете активни членове в групата, които биха искали да поемат ролята.

Ако предадете групата на нови администратори, изключете групата от бизнеса си и пбмислете смяна на името и, така че членовете да виждат, че в групата е имало промяна.

Aз горещо препоръчвам поставянето на публикация в групата, обясняващо предаването и приемането на нови администратори.

За да назначите нови администратори следвайте следните стъпки.

  • Кликнете върху раздела “Членове”.
  • Кликнете върху трите точки срещу човека, на когото искате да предоставите администраторски права.
  • Изберете “Направи Админ” от падащото меню.

Направи админ

(3) Архивирайте вашата група

Само създател на група може да я изтрие, освен ако създателят е напуснал. В този случай всеки админ може да изтрие групата. Процесът е необратим – архивирането на група не е.

Архивираните групи остават непроменени а всички снимки и постове, все още могат да бъдат прочетени от членовете на групата. Архивирана група няма да се покаже в резултатите от търсенето на не-членове и нови членове не могат да се присъединяват.

Администраторите все още могат да блокират и изтриват хора и постове, но груповите описания не могат да се променят.

Архивирането е обратим процес. Ако промените решението си, можете да върнете  групата си в нормално състояние, и да се върнете към активна употреба.

Това би могло да бъде най-доброто решение, ако предприемате по-дълго прекъсване от бизнеса си или работите по проект, което означава, че не можете да отделяте време на групата.

Това също означава, че ще продължите да имате достъп до съдържанието и темите в тази фейсбук група които, биха могли да бъдат ресурс за в бъдеще.

Как да архивираме група.
  • Кликнете върху трите точки под снимката на корицата.
  • Изберете “Архивирай група” от падащото меню.

Архивиране на групаЩе се появи изскачащ прозорец, в който се иска да потвърдите действието.

4. Изтрийте вашата Facebook група.

Ако никоя от по горе изброените опции не работи за вас, изтриването на групата ви във Facebook е правилният избор. Изтриването на група е постоянно. Ще загубите цялото съдържание и постовете – няма да можете да ги върнете!

Преди да натиснете изтриване.
Кажете на членовете си. Членовете на фейсбук групата са допринесли и са помогнали на групата да расте. Те са изградили връзки и приятелства. Учтиво е да ги осведомите че изтривате групата.

Това им дава възможност да изтеглят всички изображения или видеоклипове, които са публикували, да забележат всяка споделена ценна информация, и да станат приятели във Фейсубк с хората, с които са свързани в групата.

Дайте на членовете достатъчно време да се подготвят – кажете им кога ще изтриете групата и предложите други групи, към които могат да се присъединят.

Най-трудната част от изтриването на група е, че за сега няма начин да архивирате данните от групата си, както можете за страница. Ето защо е важно да отделите време, за да преминете през съдържанието на групата си и да изтеглите всички снимки и видеоклипове, които искате да запазите.

Как да изтриете групата си във Facebook
Това е дълъг процес, ако имате много членове.

Само създателят на фейсбук група може да я изтрие, освен ако не е напуснала групата.

  • Кликнете върху раздел “Членове”.
  • Кликнете на трите точки до всеки член на свой ред.
  • Изберете “Премахване от група” едно по едно, докато всички членове не изчезнат.
  • Групата във Facebook се изтрива, след като последният член бъде премахнат.
  • Facebook ще ви помоли да потвърдит, докато изтривате себе си като последния член.

Изтриването на вашата Facebook група е драстично решение, но може да бъде точното решение за Вашия бизнес. Претеглете опциите си, преди да ги вземете. И ако изтриването е най-добрият вариант за вас, отбележете какво сте научили от групата си.

Изтрихте ли или архивирахте вашата фейсбук група? Бихме искали да знаем защо сте взели това решение, и дали тази статия ви е била от полза. Можете да оставите коментар по-долу.